Valikko Sulje

Pm-junnuhallien säännöt

Pm-junnuhallit (9-15-v.)

Kilpailussa on poikien ja tyttöjen sarjat erikseen ikäluokissa 9, 11, 13 ja 15. Näissä sarjoissa kilpaillaan seuraavissa lajeissa:

P/T9: 40m, 1000m, pituus, kuula
P/T11: 60m, 1000m, korkeus, pituus, kuula
P/T13: 60m, 1000m, korkeus, pituus, kuula
P/T15: 60m, 800m, korkeus, 3-loikka, kuula

Lisäksi kilpaillaan sekaviestinä juostava 8 x 200m

Kilpailussa noudatetaan 9–13-vuotiaiden sarjoissa SUL:n lasten sääntöjä ja 15-vuotiaiden sarjassa World Athleticsin kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä. Näiden lisäksi kilpailussa noudatetaan alla mainittuja kilpailukohtaisia sääntöjä.

Osallistumisoikeus

Kaikilla osallistuvilla urheilijoilla tulee olla voimassa oleva lisenssi, jonka tulee olla voimassa ilmoittauduttaessa kilpailuun. Epäselvissä tapauksissa urheilijan on voitava osoittaa voimassa oleva lisenssi.

Kukin urheilija saa osallistua korkeintaan kolmeen (3) henkilökohtaiseen lajiin ja viestijuoksuun.

Henkilökohtaisessa kilpailussa saa kilpailla vain oman ikäluokkansa mukaisessa sarjassa. Viestijoukkueessa saa juosta joko oman ikäluokkansa tai tätä vanhemman ikäluokan osuuden.

9–15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuihin saavat osallistua vain Uudyn jäsenseurojen urheilijat, kansalaisuudesta riippumatta. Muiden piirien urheilijat eivät siis voi olla mukana edes kilpailun ulkopuolella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenterin kautta. Myös jälki-ilmoittautuminen vain kilpailukalenterin kautta.

Ilmoittautumismaksu on 8 e/laji. Jälki-ilmoittautumismaksu on 3 kertaa ilmoittautumismaksun suuruinen.

Virallinen ilmoittautumisaika päättyy kolmantena (3.) vuorokautena klo 24 mennessä ennen kilpailujen alkamispäivää, kyseinen päivä pois lukien.

Jälki-ilmoittautuminen päättyy 24 h virallisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen kilpailuun ei ole mahdollista ilmoittautua. Jälki-ilmoittautuminen on voimassa vain maksukuittia vastaan. Maksukuitti on lähetettävä sähköpostitse.

Viestijoukkueiden ilmoittaminen ja varmistaminen ja näiden aikataulu tulee ohjeistaa erikseen. Viestissä on sallittua kilpailla yhdistelmäjoukkueella, josta on omat kilpailukohtaiset säännöt.

Kilpailussa ei noudateta sääntöpykälää TR24.11 Viestijoukkueen kokoonpano.

Henkilökohtaiset juoksumatkat

Pikamatkoilla on käytössä verkkovarmistus, joka on tehtävä viimeistään 60 min ennen lajin aikatauluun merkittyä alkamisaikaa. Verkkovarmistus tehdään osoitteessa www.tuloslista.com/varmistus.

Kaikki juoksumatkat kilpaillaan suoraan loppukilpailuna.

Viestit

8 x 200m viesti juostaan sekaviestinä, jossa juoksujärjestys sarjoittain seuraava:
T9, P9, T11, P11, T13, P13, T15, P15.

Viesteissä voi kilpailla seurajoukkueella tai useamman seuran urheilijoista koostuvalla yhdistelmäjoukkueella. Seurajoukkueiden määrää ei ole rajoitettu. Yhdistelmäjoukkue on tarkoitettu ensisijaisesti pienemmille seuroille, jotta nämäkin pääsisivät osallistumaan viestikisoihin. Yhdistelmäjoukkueet kilpailevat sijoituksista samassa kilpailussa seurajoukkueiden kanssa, mutta yhdistelmäjoukkueiden tulokset eivät ole tilastokelpoisia.

Kenttälajit

Kenttälajit kilpaillaan 9–13-sarjoissa 3+1 suoritusta säännöllä eli jokaisella on kolme (3) suoritusta ja kahdeksalla (8) parhaalla siihen mennessä hyväksytyn tuloksen tehneellä on lisäksi yksi (1) finaalisuoritus. 15-sarjoissa 3+3 suoritusta eli jokaisella on kolme (3) suoritusta ja kahdeksalla (8) parasta, siihen mennessä hyväksytyn tuloksen tehnyttä, jatkavat kolme (3) finaalisuoritusta, kolmen kierroksen jälkeisessä käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.

Korkeuden korotussarjat määritellään virallisen ilmoittautumisen päätyttyä ja julkaistaan kilpailukalenterissa.

Kilpailussa on käytössä järjestäjän heittovälineet ja omien heittovälineiden käyttö on kielletty kuulassa. Näin ollen kilpailussa ei myöskään ole välinetarkastusta.

Palkinnot

Henkilökohtaisissa lajeissa palkitaan kolme parasta kilpailijaa. Viestikilpailuissa palkitaan kolmen parhaan joukkueen jokaisen osuuden juoksija.

Aikataulu

Alustava aikataulu julkaistaan vähintään 5 päivää ennen virallisen ilmoittautumisajan päättymistä. Lopullinen aikataulu julkaistaan viimeistään kilpailupäivää edeltävänä päivänä. Aikataulu luodaan siten, että missään sarjassa ei ole päällekkäisiä lajeja, mukaan lukien viestit.

Tulospalvelu

Kilpailuissa on käytössä Tuloslista live-tulospalvelu. Linkki tulospalveluun julkaistaan kilpailukalenterissa.

Tulospalvelu ilmoittaa sähköpostitse Tilastopajaan mitkä viestijoukkueet ovat yhdistelmäjoukkueita ja että näiden tulokset eivät ole tilastokelpoisia.