Valikko Sulje

Palkitsemissäännöt

Uudenmaan piiri valitsee vuosittain piirin parhaan urheilijan  sekä erikseen parhaan nais- ja miesurheilijan sarjoissa yleinen, 22-, 19- 17- ja 16-vuotiaat sekä parhaan tyttö- ja poikaurheilijan sarjoissa 15- ja 14-vuotiaat.

Piirin parhaan, yleisen sarjan ja 22-vuotiaiden parhaan urheilijan valinta

Parhaaksi urheilijaksi valitaan ensisijaisesti IAAF:n pistetaulukoiden mukaan parhaan tuloksen tehnyt urheilija.

19-, 17- ja 16-vuotiaiden parhaan urheilijan valinta

Parhaaksi urheilijaksi valitaan ensisijaisesti nuorten eliittikisoissa käytettävien pistetaulukoiden mukaan parhaan tuloksen tehnyt urheilija. Valinnassa voidaan ottaa huomioon myös muita kriteereitä kuten hyvä tulos moniottelussa.

Yllämainituissa valinnoissa vertailuun otettava tulos on tehtävä ulkoradalla eliittikisoissa, nuorten eliittikisoissa, aluemestaruuskilpailuissa, SM-kilpailuissa tai kansainvälisissä arvokilpailuissa, joita ovat olympiakisat, MM-, EM-, PM-kilpailut, maaottelut, universiaadit tai vastaavan tasoiset Euroopan- tai maailmanlaajuiset kilpailutapahtumat.

15- ja 14-vuotiaiden parhaan yleisurheilijan valinta

Parhaaksi urheilijaksi valitaan ensisijaisesti oman sarjan SM-kilpailujen menestyksen perusteella. Toinen tärkeä valintaperuste on monipuolisuus.

Piirin parhaan valmentajan ja nuorisovalmentajan valinta

Vuoden valmentaja valitaan merkittävästä valmennussaavutuksesta kyseisen vuoden aikana. Nuorisovalmentajaksi valitaan ikäsarjoissa  14-17 menestyneiden urheilijoiden valmentaja.

Piirin parhaan paraurheilijan valinta

Parhaaksi paraurheilijaksi voidaan valita kuluvana vuonna hyvin menestynyt urheilija.