Valikko Sulje

Vapaaehtoiseksi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut käydään Espoon Leppävaarassa 13.-16.7.2023. Maantiekävelyt aloittavat kilpailutapahtumat jo keskiviikkona 12.7. alkuillasta. Kisaorganisaatio etsii noin 200 vapaaehtoista erilaisiin kilpailu- ja tapahtuman toteutuksen tehtäviin.

Pääosin tehtävät sijoittuvat kilpailuviikolle, mutta osa tehtävistä esimerkiksi rakennuksen osalta alkaa jo 3.7. ja jatkuu purkamisen osalta 17.7. alkavalle viikolle.

Tehtävät on jaettu osa-alueittain kilpailun järjestelyjen, rakentamisen, tapahtuman tukipalvelujen, asiakas- ja VIP-palvelujen, viestinnän ja mediapalvelujen sekä turvallisuus- ja kuljetuspalveluiden tehtäviin. Tehtäviä löytyy niin yleisurheilun moniosaajille kuin muillekin innokkaille tekijöille.

Stadionin sisäkentällä toimivilla lajituomareilla tulee olla vähintään 2-tason tuomarikortti suoritettuna (tai tehtävään soveltuva käytännön kokemus). Muihin tehtäviin ei ole koulutusvaatimusta, vaan tehtäviin tullaan antamaan yleiskoulutukset ennen tapahtumaa. 

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua koko tapahtuman ajalle tai lyhyemmäksikin aikaa. Ensisijaisesti toivomme, että osallistutaan koko tapahtuman ajaksi, mutta otamme huomioon myös ilmoittautujan omat aikataulutoiveet.

Myös nuorille ja lapsille löytyy sopivia tehtäviä. Tässä muutamia esimerkkejä heille soveltuvista tehtävistä:

  • lähettitehtävät 
  • korinkantoryhmät ja niiden tiiminvetäjät (korinkantajien alaikäraja 10-v.) 
  • yleisöopastus 
  • palkintojen jaon avustavat tehtävät 

Tarkemmat tehtäväkuvaukset ja linkit ilmoittautumiseen löytyvät osoitteesta https://espoo2023.fi/vapaaehtoiseksi/  Jos et vielä oikein tiedä mihin tehtävään hakisit, mutta haluat olla kuitenkin mukana, niin on mahdollista tehdä avoin hakemus, jossa voit kertoa hieman itsestäsi ja aiemmasta kokemuksesta vastaavissa tapahtumissa.

Vapaaehtoinen saa kisa-asun (pieni omavastuuosuus) ja todistuksen suoritetuista tehtävistä. Lisäksi hän saa ruokailun, mikäli työpäivän pituus on enemmän kuin 5 tuntia. 

Jos sydämesi sykkii urheilutapahtumille, hae mukaan kisatiimiin

Harri Lammi
Competition Director
U23 EC Espoo 2023
+358415108018