Tuomarikoulutus

2-tason tuomarikoulutus
Tällä ns. kakkostason kurssilla käydään läpi kaikkien lajien tärkeimmät sääntöasiat, eikä osallistujilta edellytetä mitään aiempaa koulutusta. Osallistujat saavat tuomarikortin ja materiaalina yleisurheilutuomarin aloitusoppaan. Koulutuksen hinta on 18 euroa/hlö ja se laskutetaan seuroilta jälkikäteen.

Kakkostason kurssilla käydään läpi yleisurheilun kaikkien lajien perussäännöt lukuunottamatta kävelyä. Se vastaa vanhan järjestelmän juoksu- ja/tai kenttätuomaria. Kurssille osallistumiselle ei ole ennakkovaatimuksia. Yhden pitkähkön illan aikana käydään läpi kaikki lajit ja ilta lopetetaan suorittamalla kirjallinen koe, jossa menestymisen kukin osallistuja saa tarkistaa itse.

Kurssi järjestetään yleensä seuroittain, mutta kaikki kurssit ovat vapaita myös muiden seurojen edustajille. Kustannussyistä järjestäjä sitoutuu saamaan paikalle vähintään 10 osallistujaa. Kurssilaislle annetaan materiaalina yleisurheilutuomarin aloitusopas.

Lajinjohtajakoulutus
Tälle ns. kolmostason kurssille voi hakeutua, kun yleisurheilutuomarikortin (ns. kakkostaso) saavuttamisesta on kulunut vähintään kaksi vuotta.  

Tiedustelut 2-tason tuomarikoulutuksesta ja lajinjohtajakoulutuksesta Arto Miikkulaiselta puh. 0400 970 766, arto.miikkulainen@gmail.com .

Lähettäjä
Lähettäjien koulutuksesta Uudyn alueella vastaa piirin lähettäjäkouluttaja. Koulutus koostuu yhden illan teoriaopinnoista. Sen jatkoksi pyritään järjestämään lähettäjätehtäviä kokeneen lähettäjän opastuksella. Kurssin käyneet saavat 2 lk lähettäjän kortin, jonka piirin lähettäjäkouluttaja voi kokemuksen kartuttua korottaa 1 lk lähettäjän kortiksi. Vaativissa lähettäjätehtävissä toimineelle lähettäjälle voi SUL myöntää kansainvälisen lähettäjän kortin.

Lähettäjäkoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa. Kurssin hinta on 18 e/hlö.

Kuuluttaja
Kuuluttajien koulutuksen Uudyn alueella hoitaa piirin kuuluttajakouluttaja. Kurssi on yhden illan mittainen. Kurssin käyneet saavat 2 lk kuuluttajan kortin, jonka piirin kuuluttajakouluttaja voi korottaa 1 lk kuuluttajan kortiksi. SUL voi myöntää kokeneelle kuuluttajalle kansainvälisen kuuluttajan kortin.

Kuuluttajakoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään. Kurssin hinta on 18 e/osallistuja.

Kävelytuomari
Kävelytuomarien koulutuksesta Uudyn alueella vastaa piirin kävelytuomarikouluttaja. Koulutuksessa käydään läpi kävelyn perusasiat ja se kestää yhden illan. Kurssin käyneet saavat kävelyn piirituomarin kortin, joka kokemuksen myötä voidaan korottaa liittotuomarikortiksi. Liittotuomarit voivat toimia ylituomarin tehtävissä esim. piirinmestaruuskilpailuissa. Vaativissa tehtävissä toimineelle kävelytuomarille SUL voi myöntää kansainvälisen kävelytuomarin kortin.

Kävelytuomarikoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa.

Tiedustelut kävelytuomarikouluttaja Martti Kempas, Lukkarintie 4 L, 04310 Tuusula,
pk. (09) 275 7852, 050 337 5942, pt. (09)770 6307, fax (09) 770 6234, martti.kempas@tul.fi Kurssin hinta on 18 e /osanottaja.


©2018 Uudenmaan Yleisurheilu ry