4-tason tuomarikoulutus

painike_koulutusta_web.jpgSUL järjestää la-su 6.-7. toukokuuta 2017 4-tason (kilpailunjohtaja) tuomarikoulutuksen. Paikkana toimii Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna. Alla on tarkemmin mainittu 4-tason koulutukseen valinnasta, kustannuksista ja sisällöstä.

Kustannuksista sen verran, että SUL maksaa kulut luennoista sekä lauantain tulolounaan ja iltapäiväkahvit. Kurssilainen joutuu kustantamaan matkakulut sekä tarvittaessa majoittumisen sekä muut mahdolliset ruokailut. 1 hh maksaa 95 e ja 2 hh maksaa 108 e. Mahdollinen sunnuntain lounas maksaa 19,5 e.

Koulutuksen kuvaus

Kilpailunjohtajan koulutus on SUL järjestämä viikonloppukurssi. Nelostason kursseja tullaan järjestämään tarpeen mukaan keskimäärin joka toinen vuosi. Kurssit järjestetään kaksipäiväisinä, ja koska niille osallistuu henkilöitä eri paikkakunnilta, ne toteutetaan matkojen minimoimiseksi yhden viikonlopun aikana (la-su) paikoissa, joissa voidaan järjestää myös yöpyminen. Kurssien talous järjestetään siltä pohjalta, että SUL vastaa opetus- ja materiaalikuluista, ja kurssilaiset puolestaan matkoistaan ja majoittumisestaan. Ehdokkaat kurssille tulevat piirien pääkouluttajien kautta ja lopullinen nimilista päätetään yhdessä SUL:n kanssa.

Koulutus valmentaa kurssilaista aina SM-tasolle ulottuvien tapahtumien kilpailunjohtajaksi. Opetuksen sisältö painottuu aiempaa enemmän kilpailujen järjestämiseen ja erilaisten kisaan liittyvien toimintojen organisoimiseen. Kv. säännöt edellytetään osattaviksi jo ennestään, joten sääntöopetuksen painopiste on ns. oheissääntöjen puolella (mestaruuskilpailusäännöt, mainossäännöt, peruskäsitteet EA:n säännöstöstä, jne.). Kurssilla käsitellään myös aikataulujen suunnittelua sekä kilpailujen ohjaamista eli tapahtumanohjausta.

Kurssin opetusmateriaali rakennetaan teknisesti samaan tapaan kuin edellä mainitut kakkostason aiheiden mukaan jaetut PowerPoint-miniluennot. Sisällön suunnittelussa hyödynnetään myös IAAF:n ja EA:n seminaareista kerättyjä kilpailujen eri toimintojen organisointiin liittyviä aineistoja. Oheismateriaaleina toimivat kaikki edellä mainitut sääntö- ja ohjekokoelmat.

Kurssin päätteeksi on koe, joka sisältää eri tavoin rakennettuja sääntö- ym. kysymyksiä sekä pieniä suunnittelutyyppisiä tehtäviä. Kolmostasolta kurssille tulleiden kohdalla kurssin läpäisemiseksi koe on selvitettävä niin, että vähintään 70 % vastauksista on oikein.

Ilmoittautuminen

Vaatimuksena kurssille on aiemmin suoritettu 3-tason tuomarikortti ja kokemus lajinjohtajana toimimisesta. Kurssille halukkaiden Uudyn seurojen tuomarien tulee  ilmoittautua piirin tuomarikouluttajalle Arto Miikkulaiselle 28.2.2017 mennessä osoitteella arto.miikkulainen (at) gmail.com tai numeroon 0400 970 766.« Takaisin